İstanbulluları 1958 yılında, lahmacunla ilk defa babamız Mehmet Emin Bey tanıştırmıştır. Bu ambalajlarda satılan her lahmacunun tadı "gerçek lahmacun" tadıdır; Mehmet Emin Bey tarafından hazırlanan reçeteyle üretilmektedir.
Bulgurun hamur haline getirilerek içinin doldurulması ile elde edilen bir köfte çeşididir.Aslen Arap mutfağına ait bir yemek olup,orjinal adı "Kibbe"dir,bazı yörelerde Dolgulu Köfte olarak da isimlendirilmektedir. Türkiye'de genel olarak Güneydoğu Anadolu mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir.Üretim faaliyetlerine bağlı olarak et ve tahıl ürünlerine dayalı beslenme kültürü oluşturan Türkiye'nin geleneksel yemekleri arasında olan olan içli köfte, günümüzde yapımı zor ve uzun olduğu için artık gündelik yemek olmaktan çıkıp özel gün yemeği sınıfına girmiştir. Genellikle ayran ile servis edilmektedir.